Op 10 november 2022 organiseren we de Voorlichtingsdag mbo niveau 2 beroepen voor de vmbo-leerlingen uit de regio Eemland.

Het Element
oostwende college
VMBO Trivium College
Yuverta

De uitleg:

Beste leerling,

Wat leuk dat je meedoet aan de Voorlichtingsdag mbo beroepen op 10 november. Deze is van 9.30 – 10.55 uur. We willen je doormiddel van workshops kennis laten maken met de verschillende vakgebieden en beroepen die er zijn. Natuurlijk hoef je niet voor een beroep te kiezen, maar mag je kijken wat je een beetje leuk lijkt. Tot 10 november!

Oriënteren en inschrijven:

Je gaat tijdens deze dag 3 voorlichtingen bezoeken. Om toegang te krijgen tot die voorlichtingen moet je jezelf eerst inschrijven. Dat ga je hierna doen.

1| Eerst kijk je naar welke voorlichtingen er allemaal zijn. Je oriënteert je. Schrijf jouw keuzes even op een kladblaadje. We willen graag dat je ook een extra voorlichting kiest. Dat is voor als er een voorlichting niet door kan gaan of vol zit.

2| Daarna ga je naar de volgende pagina om jezelf in te schrijven. Je ontvangt daar een bevestiging van op je mail.

3| Een aantal dagen voordat je ons komt bezoeken ontvang je weer een mail, een reminder, met daarin de lokaalnummers van de voorlichtingen.

Succes met kiezen en inschrijven!

MBO Amersfoort
ROC Midden Nederland
Aeres mbo

Stap 1: klik op de groene plusjes om te lezen waar de voorlichtingen over gaan. 

Voorlichtingen Techniek & Bouw

Bouw en schilderen

Werk je graag lekker met je handen en vind je het leuk om met collega’s mooie dingen te maken in een werkplaats? Ben je ook nog eens handig, technisch, netjes en precies? Maak het dan in de wereld van de bouw. Vind je bovendien samenwerken leuk? En zie je aan het eind van de dag graag resultaat van je werk? Dan is een beroep als timmerman, metselaar of tegelzetter zeker iets voor jou.
De bouw in kan ook als schilder. Als Schilder ben je bezig met schilderen, behangen en decoreren. In oude en nieuwe huizen. Je zorgt dat het hout of de muur klaar is om te schilderen. Of om te behangen. Je kunt ook glas zetten. Je weet veel van materialen en van technieken.
Ontdek zelf of de bouw iets voor jou is!

Elektrotechniek

Krijg jij energie van slimme en duurzame ontwikkelingen? Bij elektrotechniek werk je aan elektrotechnische installaties en combineer je hardware met software. Dankzij jou hebben de mensen energie in huis, kunnen ze koken, tv-kijken en internetten! Je legt bijvoorbeeld elektra, beveiligingsinstallaties, datanetwerken en telecominstallaties aan. Elektrotechniek is bijna overal en daarom werk je op veel verschillende plekken. Een afwisselend beroep, waarbij de techniek nooit stil staat.

Installatietechniek

Bouw jij mee aan een schoner en duurzamer Nederland? Binnen installatietechniek leer je van alles over gas, water, lucht en klimaat. Dat maakt installatietechniek ook een breed vakgebied en kun je alle kanten op.
In de installatietechniek werk je aan installatiesystemen en installeer je bijbehorende onderdelen. Ook voer je onderhoud en reparaties uit. Denk aan centrale verwarming, warmtepompen of cv-ketels. Elke dag is anders.

Metaal en Werktuigbouwkunde

Heb je technisch inzicht en bedenk je graag creatieve oplossingen? Wil je weten hoe alles werkt? Als je kiest voor werktuigbouwkunde, kun je alle kanten op. Zo werk je aan auto’s, vliegtuigen, opslagtanks, computers en medisch apparatuur. Ook maak je zelf producten en onderdelen. Die onderdelen zet jij in elkaar tot een product. Daarbij doe je ook veel materiaalkennis op. In de praktijk werk je veel met machines. Zowel met de hand als met computergestuurde machines. Je schrijft de computerprogramma’s vaak zelf. Je werkt veel met je handen. Goed nadenken en een technisch inzicht zijn hierin heel erg belangrijk.

Mobiliteit en voertuigen

Jij krijgt ze weer aan het rijden.
Sleutel je graag aan fietsen, auto’s of brommers? Dan is dit vakgebied echt iets voor jou! Kom langs bij onze eigen garage, waar aan echte auto’s wordt gesleuteld! En het leuke is aan techniek? Het staat nooit stil! Denk aan elektrische fietsen of auto’s die op waterstof rijden.

Robotica & Mechatronica

Vind je het leuk om een apparaat zelf te laten bewegen? En intelligente oplossingen te bedenken en machines en robots te maken en te repareren? Alle bedrijven werken tegenwoordig met robots en er is dan ook veel werk in de machine-industrie en in de apparatenbouw. Laat je inspireren bij de robots!

Servicemedewerker- ICT

Zin om hackers tegen te houden? Een app te bouwen? In deze richting leer je daar alles over, zo ook over ICT-problemen en software maken. Je zorgt ervoor dat het netwerk bij een bedrijf altijd werkt. Er is veel vraag naar ICT’ers, hierdoor zijn er veel baankansen.

Transport en logistiek

Jij rijdt alles naar de juiste plaats.
In de logistiek werk je bijvoorbeeld bij in het magazijn van een groothandel, transportbedrijf, distributiecentrum of productiebedrijf. Jij zorgt ervoor dat de voorraad klopt. En dat het vervoer geregeld is. Je verplaatst goederen. Bijvoorbeeld met een steekwagen, een vorkheftruck of een ander vervoermiddel.
Breng jij de order liever van A naar B? Dan is het beroep chauffeur misschien wel iets voor jou. Als chauffeur ben je veel onderweg en moet je natuurlijk goed kunnen rijden.

Voorlichtingen Groen & Landbouw

Dierverzorging en Veehouderij

Dieren vragen aandacht, verzorging en respect. Ze maken de wereld leefbaarder, leuker, boeiender en evenwichtiger. Aan die wereld kun jij meewerken. Op het moderne veehouderijbedrijf van de toekomst is er evenwicht tussen wat het dier, de veehouder en de maatschappij wil. Het zijn rendabele bedrijven waar op duurzame wijze melk, vlees en eieren wordt geproduceerd. Dierenwelzijn en plezier in het werk gaan zo hand in hand. Tijdens deze ronde maak je kennis met de verschillende beroepen in deze richting. Ook zijn er studenten aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. 

Groen, Grond en Infra

De afdeling Groen, grond & infra (Cultuurtechnisch loonwerk) bij Aeres MBO Barneveld is een wereld van echte aanpakkers. Professionals gebruiken grote, vaak dure machines en werktuigen voor klussen bij agrarische bedrijven, grondverzet en in het openbaar groen.

Hovenier, Natuur en Recreatie

Ben jij avontuurlijk, niet bang aangelegd en wil je mensen graag de tijd van hun leven bezorgen? Wat dacht je dan van allround coördinator-instructeur buitensport en word buitensport expert, klinkt stoer toch! Of ben jij die creatieve geest met gevoel voor het ontwerpen van tuinen? Dan is de hoveniersopleiding bij Aeres mbo jou op het lijf geschreven.

Paarden

Droom jij van werken in een paardenbedrijf? Ben jij altijd in de paardenstal te vinden, of heb je ambitie voor de wedstrijdsport? Aeres MBO Barneveld biedt nagenoeg alle in Nederland bestaande opleidingen in de hippische sector aan. Paarden zijn je lust en je leven, het zijn fantastische dieren en het is jouw passie om ermee te werken. Jij weet wat aanpakken is, je wil alles over paarden weten en je ziet jezelf in de toekomst in de paardensector werken. Tijdens deze ronde maak je kennis met de verschillende beroepen in deze richting. Ook zijn er studenten aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

Voedsel, natuur en leefomgeving

Vraag jij je wel eens af wie het regelt dat elke dag bijna 17 miljoen Nederlanders een bijna oneindige keuze hebben uit gezonde, veilige en lekkere voeding? Het antwoord op die vraag leer je bij de opleidingen Food van Aeres MBO. Heb jij het in je om mensen gezonder te maken?

Voorlichtingen Zorg & Welzijn

Defensie

Vrede en veiligheid, dat is belangrijk in deze tijd! Ben je stressbestendig, sportief en avontuurlijk? Wil je daaraan meewerken en in een team de wereld een stukje vrediger en veiliger maken? Dan is het vakgebied van Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) iets voor jou!

Servicemedewerker – Helpende Zorg en welzijn

Zorg jij graag voor anderen? Als helpende zorg en welzijn help je mensen zichzelf te verzorgen. Je helpt bij dagelijkse levensverrichtingen zoals eten, drinken, wassen, aankleden en de zorg voor het huishouden. Dit doe je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, verpleeghuis, buurthuis of kinderdagverblijf.

Servicemedewerker- Sport en bewegen

Mensen vinden het steeds belangrijker om genoeg te bewegen en gezond te leven. Wil jij ze daarbij helpen? Dan is deze richting iets voor jou. Je leert sportactiviteiten organiseren, coördineren en uitvoeren. Zo maak je sporten leuk voor mensen van verschillende leeftijden en culturen. Met de richting sport kun je veel kanten op.

Schoenontwerper & schoenhersteller

Als shoe developer mag je de hele dag met schoenen bezig zijn! Jij ontwerpt en maakt complete schoenen op maat of samples voor de industrie. Jouw creatieve ideeën werk je uit in schetsen, Photoshop en Illustrator. Welke materialen? Welke kleuren? Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen in de schoenindustrie? Je kan gaan werken bij een groot schoenmerk of -producent. Of je gaat aan de slag in de culturele sector (musea & musicals). De modewereld of orthopedische schoentechniek behoren ook allemaal tot de mogelijkheden.

Uiterlijke verzorging

Je wilt heel graag mensen nog mooier maken dan ze zijn. Misschien als schoonheidsspecialist, kapster of misschien werken in een Barbershop? Misschien kun je uiteindelijk zelfs je eigen salon beginnen. Kom kijken bij dit vakgebied als uiterlijke verzorging en schoonheid je passie is.

Veiligheid

Bij de opleidingen in de richting beveiliging ben je bezig met de veiligheid van de maatschappij. Je bent als beveiliger verantwoordelijk voor de orde en veiligheid bij bedrijven en winkels.
Het is ook een vak om ervaring op te doen om daarna richting de politie te gaan.

Voorlichtingen Economie & Ondernemen

Dans, Theater en Artiest

Sta jij graag op het podium om te stralen als acteur of hiphop-danser? Dan is een opleiding tot acteur op Hip-Hopdanser iets voor jou. Je bent creatief en ondernemend. Want naast acteren of dansen, leer je ook hoe jij jezelf kan presenteren en een eigen bedrijf op kan zetten als ZZp-er. Na deze ronde weet je alles over de opleidingen Urban Dansopleiding en Academie voor Theater Performance. Kom kijken!

Economie & Handel

Je wilt iets met economie en ondernemen? Maar wat past nu het beste bij je? We gaan je helpen om een overzicht te geven van alles wat hieronder kan vallen. Je gaat kennismaken met alle mogelijke werkvelden. Juridisch, financieel, management, verkoop online en offline, marketing en communicatie. Op die manier weet je in welk onderdeel je je verder kan gaan verdiepen.

Hotel, Horeca en Facility

De horeca is een vak waar mensen echt blij mee kan maken. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit? Kloppen de cijfers binnen jouw bedrijf en wil je graag dat alles goed loopt? Zijn je voorraden op orde? Wil je ondernemen in de horeca? In de horeca is altijd plaats voor goed geschoolde gastvrouwen of gastheren. Ook voor koks en ondernemers zijn er volop kansen op de arbeidsmarkt. Het is hard werken, je werkt vaak op onregelmatige tijden, maar met jouw inzet maak je andere mensen blij.

Media en Design

Ben jij nieuwsgierig, sociaal, creatief en vaak online? Kies dan voor een media-opleiding. Je leert websites maken en social media beheren of (media)producties en evenementen organiseren. Ook krijg je les in marketing- en presentatietechnieken, zodat je kan gaan werken in een commerciële omgeving. Beroepen die passen bij deze tijd!

Recreatie en Evenementen

Jij bent enthousiast, helpt mensen graag en je wilt het ze naar de zin maken. Je bent dol op festivals, entertainment op vakantieparken en meer. Ook ben je flexibel en blijf je rustig in lastige situaties. Je werkt zorgvuldig en kunt goed organiseren. Je wilt graag dat alles op rolletjes loopt en iedereen tevreden is. Bij het vakgebied evenementen leer je naast de festivals ook alles over congressen. Een vakgebied met veel raakvlakken.

Servicemedewerker – Zakelijk en commercieel

Bij Servicemedewerker niveau 2, maak je kennis met een brede wereld van beroepen. Je leert werken in beroepen die jou aanspreken: of in de zakelijke wereld, of werken in de sport, of werken in de gezondheidszorg of werken in de ICT. Je hoort voorbeelden van soorten werkplekken. Kom ervaren wat deze brede beroepenwereld je aan kansen biedt!

Stap 2: Heb je jouw 3 voorlichtingen + de backup keuze kunnen kiezen? Klik op de groene knop om je in te schrijven. 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten