Op 25 januari 2024 organiseren we weer het loopbaanevenement voor de leerlingen en ouders/verzorgers van Eemlandse vmbo-scholen.

Live loopbaanevenement

Je wilt zicht krijgen op de verschillende beroepen die er zijn en ontdekken wat bij jou past. Maar waar vind je die beroepen en waar stel je je vragen? We helpen je om in contact te komen. Tijdens het loopbaanevenement neem je samen met je ouder(s)/verzorger(s) deel aan voorlichtingen van verschillende beroepen. Zo kun je jouw vragen stellen en kom je meer te weten over verschillende beroepen en mogelijkheden binnen jouw interessegebied. Dat helpt je weer bij het maken van je studiekeuze.

Loopbaanevenement

Het loopbaanevenement in stappen

voorbereiding loopbaanevenement

Op school start je met de voorbereidingsopdracht. Hierin oriënteer je je op je interessegebieden en het aanbod aan beroepsprofessionals en bedrijven die deelnemen. Je ontwerpt een eigen visitekaartje en leert hoe je een gesprek start en hoe je door kan vragen.

Samen met je ouder(s)/verzorger(s) kun je thuis bekijken wat het aanbod aan voorlichtingen en speeddates is en welke twee jullie willen bezoeken. Want zij mogen ook mee!

Beroepenmarkt loopbaanevenement

Tijdens het online loopbaanevenement kun je samen met je ouder(s)/verzorger(s) in drie rondes voorlichtingen bezoeken. Zo kom je meer te weten over het beroep, het bedrijf en wat er nodig is om dat beroep te kunnen doen. Op school heb je je al verdiept in de voorlichting en weet je welke vragen je nog wilt stellen. Decanen, mentoren en teamleiders ondersteunen jou en de beroepsprofessionals tijdens de online voorlichtingen.

De volgende loopbaanevenementen zijn op 3 februari 2022 en 16 juni 2022.

verwerking loopbaanevenement

Op school kijk je terug op wat je hebt meegemaakt. In een opdracht ga je de dingen verwerken die je hebt geleerd, ervaren en over jezelf hebt ontdekt. Het loopbaanevenement kun je opnemen in je loopbaandossier  of LOB-portfolio. En hierover kun je vertellen in je volgende loopbaangesprek. Zo maakt het loopbaanevenement onderdeel uit van het programma rondom loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) bij jou op school.

Het programma:

Centrale start:                  18.15 – 18.30 uur
Voorlichtingsronde 1:        18.35 – 19.05 uur
Pauze:                             19.05 – 19.15 uur
Voorlichtingsronde 2:        19.15 – 19.45 uur
Pauze:                             19.45 – 19.55 uur
Voorlichtingsronde 3:        19.55 – 20.25 uur
Vrijblijvend napraten:       20.30 – 21.00 uur

Geen evenementen gevonden!