LOB-activiteiten voor leerlingen

Beste leerling,

LOBeemland.nl is dé plek om te starten als je wat wilt ervaren van opleidingen en beroepen. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en doe mee!

Over een tijdje ga je een keuze maken voor een vakkenpakket of vervolgopleiding. Maar wat valt er dan te kiezen? En waar kun je je vragen stellen? Op deze website staan verschillende LOB-activiteiten die jou kunnen helpen bij het krijgen van een goed beeld van vervolgopleidingen en beroepen. Mbo-instellingen bieden (online)kennismakingen, voorlichtingen en oriëntatieworkshops aan. Bedrijven en instellingen organiseren bezoekdagen en ook worden er loopbaanevenementen georganiseerd waaraan jouw school aan mee kan doen. Al deze activiteiten helpen jou ontdekken wat bij je past en waarin jouw interesses liggen. Je kunt je voor de LOB-activiteiten in de regio opgeven via deze site.  

Mbo-oriëntatie video's

MBO-oriëntatie – Online video’s

De mbo-instellingen in de regio hebben allemaal online voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld. Voor jouw gemak hebben we het materiaal ingedeeld per mbo-profiel en vervolgens per mbo-richting. Zo ontdek je gelijk welke richtingen thuishoren bij een mbo-profiel.

De LOB-opdracht ‘Wat boeit jou?’ helpt je op weg. Onze tip: bekijk en vergelijk de video’s en download de poster!

wat boeit jou

Voorlichtingsdag MBO-beroepen

Ieder jaar organiseert de decanenkring vmbo Eemland de Voorlichtingsdag MBO-beroepen. Tijdens dit evenement neem je deel aan drie voorlichtingen van mbo-richtingen en waar jij meer over te weten wilt komen.

Mbo-studenten en -docenten vertellen je over de verschillende beroepen en opleidingen binnen een specifieke mbo-richting. En ze laten zien wat je allemaal leert binnen die richting.

Ontdek de wereld

MBO-oriëntatiedagen, meeloopdagen en open dagen

Je wilt een mbo-opleiding gaan doen en je moet een keuze gaan maken. Maar wat moet je dan kiezen?

We hebben per mbo-school de nodige links naar de juiste websites voor jou op een rij gezet. En alle LOB-activiteiten die de mbo-scholen aanbieden zijn opgenomen in de kalender. Zo heb je alles handig op een plek. Onze tip: Kijk en vergelijk!

online kennismaking, tr

Online kennismaking met MBO-beroepsprofiel

Misschien ‘iets met economie?’ of ‘iets met zorg & welzijn?’ Herken je dat? Je weet vaak globaal wel het verschil tussen de profielen, maar nog niet precies wat er te kiezen valt binnen een profiel op het MBO. Tijdens de online kennismakingen met een beroepsprofiel op het mbo doorloop je in een uurtje tijd de belangrijkste richtingen binnen een specifiek mbo-profiel. Bekijk de vlogs van mbo-studenten en ga met ze in gesprek!

Loopbaanevenement

Loopbaanevenementen

Je wilt zicht krijgen op de verschillende beroepen die er zijn en ontdekken wat bij jou past. Maar waar vind je die beroepen en waar stel je je vragen? We helpen je om in contact te komen.

Tijdens het Loopbaanevenement neem je samen met je ouder(s)/verzorger(s) deel aan korte voorlichtingen of workshops van verschillende beroepen. Zo kom je meer te weten over verschillende mogelijkheden binnen jouw interessegebied.

LOB bedrijfsbezoek

LOB-bedrijfsbezoeken

Het helpt om een beeld te krijgen van het beroep dat je later wilt gaan doen. Dit kan door mee te kijken in de praktijk. Tijdens de LOB-bedrijfsbezoeken ga je op pad met andere leerlingen en bezoek je (online) een of twee bedrijven die binnen jouw interesses vallen. Zo krijg je zicht op de werkplekken en afdelingen waar je later kunt werken en kun je al jouw vragen stellen. Een beter beroepsbeeld helpt je weer bij je keuze voor een vakkenpakket of studie.