LOB bedrijfsbezoek

(Online) LOB-Bedrijfsbezoek

Je wilt een MBO opleiding gaan doen en je moet een keuze gaan maken. Maar wat moet je dan kiezen en waar stel je je vragen? Er is zoveel en soms zie je door de bomen het bos niet meer.  Het helpt  om een beeld te krijgen van het beroep dat je later wilt gaan doen, door mee te kijken in de praktijk. Tijdens de LOB-bedrijfsbezoeken ga je op pad met andere leerlingen en bezoek je (online) twee bedrijven die binnen jouw interesses vallen. Zo krijg je zicht op de werkplekken en afdelingen waar je later kunt werken en kun je al jouw vragen stellen. Op die manier wordt je keuze gemakkelijker.

Het LOB-bedrijfsbezoek in stappen

voorbereiding LOB-bedrijfsbezoek

Op school bekijk je het aanbod van de LOB-bedrijfsbezoeken. Is er een bedrijfsbezoek binnen jouw interessegebied? Dan kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan het bezoek. Er is plek voor maximaal 25 leerlingen per keer.

Als je mee wilt doen, meld je je aan voor het LOB-bedrijfsbezoek van jouw keuze. Je ontvangt dan een voorbereidingsopdracht voor op school of thuis. Tijdens de voorbereiding doe je een klein onderzoek naar de twee bedrijven die je gaat bezoeken. Ook onderzoek je welke beroepen en functies aansluiten bij dit type bedrijven. Je schrijft alles op wat je wilt weten over de bedrijven.

Je ontwerpt ook een eigen visitekaartje en leert hoe je een gesprek start en hoe je door kan vragen. De vragen die je hebt, kun je stellen tijdens het bezoek.

Het eerste LOB-bedrijfsbezoek

Je gaat zelf naar het bedrijf. Daar is een centrale ontvangst voor jou en andere leerlingen. Jullie hebben allemaal interesse in deze branche of in dit soort werk.  Bij het bedrijf worden jullie in kleinere groepjes verdeeld. Met dat groepje krijg je een rondleiding, mag je misschien dingen uitproberen en krijg je uitleg over de verschillende afdelingen, beroepen en functies. Aan het eind bespreken jullie de dag samen na. Wat hebben deze bezoekervaringen jou opgeleverd?  en welke opleidingen aansluiten bij de beroepen in het bedrijf?

online-lob-bedrijfsbezoekTijdens het online bedrijfsbezoek neemt jong talent je via de GoPro mee op de werkvloer en kun je in gesprek met beroepsprofessionals. Je volgt een project waarin meerdere beroepen samen werken. Zo kom je meer te weten over de beroepen, het werk en de organisatie en krijg je een uniek inkijkje in het echte werk.

Verwerking LOB-bedrijfsbezoek

Op school wordt het LOB-bedrijfsbezoek verwerkt. In een opdracht ga je de dingen verwerken die je hebt geleerd, ervaren en over jezelf hebt ontdekt. Als bedankje schrijf je een artikel voor de bedrijven waar je bent geweest. Het LOB-bedrijfsbezoek kun je opnemen in je loopbaandossier  of LOB-portfolio. En hierover kun je vertellen in je volgende loopbaangesprek. Zo maakt het LOB-bedrijfsbezoek onderdeel uit van het programma rondom loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) bij jou op school.

TisforTech

Ga met leerlingen op bezoek bij een technisch bedrijf

Graag willen wij jullie attenderen op onze bedrijfsbezoeken bij technische bedrijven, die worden aangeboden vanuit T is for Tech. Hiermee willen we leerlingen inspireren door een kijkje te geven in de technische wereld en ze de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met professionals uit de industrie. Ze werken met verschillende technische bedrijven in de regio die allemaal graag hun deuren openen voor schoolbezoeken. Leerlingen kunnen hier een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer proeven en ervaren hoe technische bedrijven werken.

Bekijk het aanbod op Tisfortech.nl