Online kennismaking met MBO-beroepsprofielen

Misschien ‘iets met economie?’ of ‘iets met zorg & welzijn?’ Herken je dat? Je weet vaak globaal wel het verschil tussen de profielen, maar nog niet precies wat er te kiezen valt binnen een profiel op het MBO. Tijdens de online kennismakingen met een beroepsprofiel op het mbo doorloop je in een uurtje tijd de belangrijkste richtingen. Mbo-studenten hebben vlogs gemaakt op hun stageplek die je gaat bekijken. Ze laten je zo meer zien over hun werkplek, de werkomgeving, waarmee ze werken en met wie ze werken. Zoals gereedschap, voertuigen, mensen of dieren. Ook kan je uiteraard vragen stellen aan de mbo-studenten.

Ben je na deze kennismaking nieuwsgierig geworden naar een specifieke richting en wil je hierover meer weten? Dan kan je je aanmelden voor een oriëntatiedag, meeloopdag of voorlichting bij het mbo. 

De online kennismaking met MBO-beroepsprofielen in stappen

Online kennismaken met een beroepsprofiel doe je vaak samen met je klas en als onderdeel van een vakles. Zo leer je tijdens de les ‘economie’ meer over de richtingen binnen de wereld van economie. De vakdocent bespreekt de activiteit met de klas. Vooraf is het programma bekend zodat je alvast kan nadenken over de vragen die je wilt stellen aan de mbo-studenten.

 

Tijdens de online kennismaking maak je in een uurtje kennis met verschillende richtingen binnen het profiel Economie, Zorg & Welzijn, Groen of Techniek. Studenten van de mbo-opleidingen hebben tijdens hun beroepsstage video’s gemaakt die ze je laten zien. Zo krijg je een inkijkje in de verschillende werkplekken, werkomgevingen en waarmee er wordt gewerkt. Denk aan gereedschap, voertuigen, patiënten, cliënten of dieren. De mbo-studenten zijn aanwezig om uitleg te geven en om antwoord te geven op je vragen.  

 

Op school wordt de online kennismaking verwerkt. De vakdocent kan de verschillende opleidingsrichtingen koppelen aan onderdelen uit het lesprogramma. Zelf kun je de richtingen waar je interesse in hebt – of in ieder geval verder wil uitzoeken – opnemen in je LOB-portfolio of loopbaandossier. Zo maken online kennismakingen met de wereld buiten school onderdeel uit van het programma rondom loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) bij jou op school.

 

Geen evenementen gevonden!